قصه جنگ مالی ایالات متحده با اهداف خصم خودش از بعد از یازده سپتامبر جدی شد. اساتید رفتند دنبال قلع و قمع شریانهای مالی القاعده و بنلادن و رفقا. بعدش دیدند این کار چه خوب جواب داده. همین شد که طرح پایلوتی که برای القاعده اجرا کرده بودند در ادامه در پروژه جنگ عراق تکمیل شد و در ادامه هم طرح به نیمه بلوغ رسیده در وزارت خزانهداری با شروع دوران ریاست جمهوری اوبامایِ دموکرات هم ادامه یافت روی کیسهای ایران و کره شمالی تکمیل شد. جالب است بدانید که در انتقال قدرت از جرج بوشِ دوازده سیلندر جمهوریخواه به اوبامای دموکرات، هرچند دولت عوض شد اما شخص اوباما این گروه کوچک که در پی خشک کردن شریانهای اقتصادی و مالی ایران بودند را تغییر نداد و شخصا مایه ابقای آن را فراهم آورد. در همین کتاب هم به این موضوع اشاره شده. هدف مشخص بود.
ریشههای اقتصادی نظام سیاسی ایران باید از بیخ خشک شوند. نویسنده خودش بنیانگذار و ادارهکننده گروه مالی تحریمها در وزارت خزانهداری امریکاست که از زمان جرج بوشِ پسر و بعد از یازده سپتامبر این گروه را اداره و را هبری میکرده. بعد هم نشسته و تجربیات خودش را مکتوب کرده. دو فصلش مربوط به ایران است وخواندنش به شدت قابل توصیه. به شدت ها! یکسوم انتهایی کتاب هم برای مخاطبان تخصصی اقتصاد قابل توصیه است. خواندن کتاب از اول تا آخر یک فرایند در حال بلوغ را در نظام سیاسی ایالات متحده به نمایش میکشد که چگونه به اعتراف صریح خودشان در همین کتاب، اتاق جنگ را به حوزهها و مکانیسمهای مالی و اقتصادی کشانده و در این مسیر هیچ محدودیتی برای امنیت ملی خودش قائل نیستند و حتی اروپا و نظامات مالی آن را هم به هر ضرب و زوری شده با خود همراه میکنند.
این کتاب به قلم خوان زاراته نوشته و توسط مریم اصغرپور و حوا میرمحمدیان توسط انتشارات پندارتابان به فارسی ترجمه شده و به قیمت 52 هزار تومان در دسترس علاقه مندان قرار گرفته است.