حال که امروز بوی گلهای چادر مادر هستی، شهر را فراگرفته گفتیم چند کتابی را در ساحت جنابشان و عموم بانوان معرفی کنیم.
- «شبیه مریم»، اکرم صادقی
کتاب، زندگانی جناب فضه (سلاماللهعلیها) را از آفریقا تا مدینه موردبررسی قرار میدهد. بخشی از قصه منحصراً حول حضرت فضه (سلاماللهعلیها) در گردش است و در بخش دیگر بیشتر ما جنابشان را به شکل یک راوی در زندگی حضرت سیدة النساء و الرجل (سلاماللهعلیها) میبینیم. قلم روان است و حروف شیرین و راحت کنار هم بافته میشوند. البته در مقاطعی خط روایت شکسته میشود و ما شاهد روایتهای منقطع در اثر هستیم که آنقدر موضوع و داستان شکرین هست که این چیزها دیگر به چشم نیایند.
- «دختر پیامبر»، محمدعلی جاودان
کتاب «دخترِ پیامبر» به وقایع زندگی حضرت زهرا(سلاماللهعلیها) بعد از شهادتِ پیامبر تا شهادتِ بانوی دوعالم (علیهماالسلام) میپردازد و به دو بخشِ کلی تقسیم میشود. بخش اول: جدلی-تاریخی و توضیحی-تبیینی؛ بخش دوم: بحثِ تطبیقی. کتاب به کلیدواژههای مهم و غیرقابلِانکاری در تاریخ اسلام مانند سقیفه، خانه و آتش، فدک، آخرین وصیتِ دخترِ پیامبر، تشییع پنهانی و دفن شبانه بانوی دوعالم میپردازد.
- «کشتی پهلوگرفته»، مهدی شجاعی
کمتر کتابخوانی را میتوان پیدا کرد که اسم این کتاب را نشنیده باشد. اثر تا امروز توانسته است آمار قابل توجه 55 نوبت چاپ و 700 هزار نسخه را در کارنامهاش ثبت بنماید. «کشتی پهلوگرفته» راوی وقایعی است که پس از شهادت پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) بر دخترشان (سلاماللهعلیها) وارد شده. نویسنده برای روایت، هم از زاویه دید اطرافیان حضرت زهرا (سلاماللهعلیها) استفاده نموده و هم گاهی وقایع را از زبان خودشان شرح نموده.
- «فاطمه علی است» (سلامالله علیهما)، علی قهرمانی
جناب علی قهرمانی داستانهای کوتاهی را حول سبک زندگی علی(علیهالسلام) و حضرت زهرا(سلامالله علیها) جمعآوری نموده و نتیجهاش اثری است که مشاهده میکنید. اثر در چهار فصل تدوینشده: فصل اول بحث ولادت، فصل دوم ازدواج حضرات، فصل سوم عبادت و سلوک و فصل آخر نیز بحث شهادت حضرت زهرا (سلامالله علیها) را پیگیری میکند.
- «قدرت و شکوه زن»، علیرضا پناهیان
«قدرت و شکوه زن» سخنان کمتر شنیدهشدهای را از محضر دو رهبر انقلاب با مخاطب درمیان میگذارد. اثر در هفت فصل تدوینشده است که عناوین آن بدین شرح است: مادر، پایه بهشتی شدن انسانها، زن، مبدا همه خیرات، سعادت و شقاوت کشورها به دست زنان، کمبود محبت مادری، منشا فساد عالم، شغل اصلی زن، قدرت زن در مدیریت همسران، اجر زنان بیش از مردان.
- «پنجشنبه فیروزهای»، سارا عرفانی
دنبال کش دادن قصه نیست. داستان حول چند دختر دانشجو در گردش است که قرار است راهی زیارتی در دیار خراسان بشوند و در این مسیر تعاملاتشان دچار فراز و فرودی میشود که قابل توجه است. نویسنده، سبک زندگیهای مختلفی را به تصویر کشیده و در این میان با زیرکی، در نهان قصه مسائلی را نیز حول مسئله حجاب با مخاطب درمیان گذاشته است.
- «دختران آفتاب»
کتاب قرار است راوی جایگاه حقیقی زن باشد و شأن حقیقیاش را نمایان کند؛ هم مردان و هم به زنان. همان جایگاه حقیقیای که پروردگار برایش قرار داد. حقیقتی که گردوخاک شبههها کمرنگش کردهاند. جایگاهی که زن را هم عامل ورطۀ اجتماع میداند و هم سکاندار خانواده.